SOS njega kože u zimskim danima

U zimskom periodu posebno brižno treba njegovati kožu lica izloženu vanjskim utjecajima. Zrak je suh radi grijanja, a vani se borimo s vlagom, maglom i mrazom. Sve te ekstremne promjene topline i okruženja utječu na našu kožu, a rezultat je suha, oštećena i beživotna koža. Osim brige o tome što unosimo u naše tijelo kroz hranu, trebamo i preparate koji će koži vratiti život.

Svi znamo da je prvi korak njege lica čišćenje. Jednako tako znamo kako pretjerano i agresivno  čišćenje dovodi do isušivanja i nadraživanja kože. Zbog toga u ovim zimskim danima, kad je koža već ranjivija, preporučujem uljne čistače.

Ono što slijedi nakon čišćenja jako je bitno za svaki tip kože. Sigurno ste već čule za čudesni vitamin C. Glavni je akter svih beauty razgovora jer pomaže koži na bezbroj načina. Samo nekoliko kapi osvježi lice, ima anti-age djelovanje, pomaže kod hiperpigmentacije i umiruje lice. Ono što obožavam je da koži vraća elastičnost i ten čini ujednačenim. Dovoljno je korisiti ga jednom dnevno a to može biti u jutarnjoj ili večernjoj rutini. Svakako ne zaboravite nakon seruma nanijeti hidratantnu kremu za lice,  a ukoliko se odlučite koristiti serum sa vitaminom C u svojoj jutarnjoj njezi lica, ne zaboravite na SPF.

Ovo su neki od mojih favorita:

 

Mad Hippie Vitamin C Serum

Mario Badescu Vitamin C Serum

Dermalogica Biolumin-C  Serun

The Ordinary

Skintegra Superba C

                                                   DOCTOR BABOR PRO Vitamin C Concentrate