Profili koji donose dašak inspiracije u kuhinju

Već dugo vremena Instagram služi kao platforma za traženje inspiracije, bilo to u svijetu mode, uređenju interijera, traženju novih destinacija za putovanje ili recepta za večeru. Upravo to zadnje postalo je najtraženije zadnjih dana zbog situacije u kojoj se velik dio Europe i svijeta nalazi. Mjere opreza nalažu da ostanemo i radimo od kuće (ukoliko je to moguće), tako da ona isprika ”nemam vremena kuhati” više ne drži vodu. Vrijeme je za isprobati sve recepte koje smo odgađali probati, koje smo sačuvali na Instagramu ili probali u restoranima. Svima nam je jasno kako je situacija ozbiljna i zdravlje, kako vlastito tako i drugih, treba staviti na prvo mjesto. Zbog toga učinimo sve što možemo da iskoristimo ovo vrijeme najbolje kako možemo i naučimo pokoji novi skill koji će kad ovo sve prođe, a hoće, dobro doći.

Brojni su profili koji danas kreiraju jako kvalitetan sadržaj kad govorimo o kulinarstvu. Za svakog postoji po nešto, bilo to plant based prehrana, guilty pleasure hrana ili slastice.

Jedan od profila koji volim pratiti je @theplantbasedpage. Bez obzira bazira li se vaša prehrana na voću i povrću ili jedete meso, ovo je profil koji vas gura da budete što zdravija verzija sebe. Recepti su veoma detaljno opisani, a slike su toliko divne da odmah sline cure. Hrana koji ovaj profil predlaže je kreativna, raznovrsna i prije svega zdrava. Iza profila stoje @mariefeandjakesnow koji na vlastitom profilu promoviraju aktivan život u skladu s prirodom.

Tko god imao profil na Instagramu ili Facebooku morao je barem jednom (dnevno) naići na @buzzfeedtasty. To je profil koji nema što nema. Želite slastice, tjesteninu s 4 vrste sira, piletinu na 501 način ili povrće u ulozi glavnog jela, Tasty ima baš sve. Kanal sličan njemu je @twisted , a volim ga jer se bazira na klasičnim namirnicama koje su korištene na nesvakidašnji način.

U opisu profila @dobra_hrana stoji “Autohtoni gastronomski vodič kroz dobre restorane, sočne recepte, kuhinjske savjete i dobre priče”. Ne znam što drugo reći osim da skoknete do profila i zaljubite se kao i ja.

Hrana je neizostavni dio naše svakodnevice i ona je izvor snage koja nas pokreće. Naravno, nemoguće je osigurati  baš svaki obrok kao nutritivno kvalitetan i zdrav, ali gdje ima želje ima i uspjeha. Nikad jasnije nije bilo kako je zdravlje krhko i da se imunitet treba štititi, a dobar dio toga kreće upravo od hrane i namirnica koje unosimo u svoje tijelo. Ovo su još neki od brojnih profila koji me svakodnevno inspiriraju da jedem i živim što zdravije.

@domacica.sanja

@obojisvojsvijet

@foodyandfitty

@tasty_business

@kuzivancija

@elsas_wholesomelife

@biosvijet